0

Szálkásító Étrend 2

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life  //  Étrendek
Nyomtatás Megosztás

Szálkásító Étrend 2

Gladiator diétás étrend

 

1. nap (1210 kcal)

  • Reggeli: Zabkása mandulával (2 evőkanál zabpehely, 2 dl növényi tej, fahéj, 5 szem aprított, pirított mandula)
  • Tízórai: 1 db zöld alma
  • Ebéd: Avokádós leves Lásd recept
  • Uzsonna: 2 dl natúr joghurt, 10 szem kesudió (nem sózott)
  • Vacsora: Paradicsomos bab sonkával Lásd recept

 

2. nap (1250 kcal)

  • Reggeli: Eper-banán saláta (fél db banán, 20-25 dkg eper), 2 dl cukormentes gyümölcsjoghurt
  • Tízórai: 6 darab korpás keksz
  • Ebéd: Töltött gomba Lásd receptek
  • Uzsonna: 2 dl natúrjoghurt, 10 szem mogyoró
  • Vacsora: Töltött sült paprika Lásd receptek

 

3. nap (1230 kcal)

  • Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 50 g light mozzarella sajt, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, kávé növényi tejjel
  • Tízórai: 1 db zöld alma
  • Ebéd: Pikáns hal zöldségekkel Lásd receptek
  • Uzsonna: 6 szem dió
  • Vacsora: Pulyka fasírt Lásd receptek

 

4. nap (1250 kcal)

  • Reggeli: 3 dl epres joghurt, 10 szem kesudió
  • Tízórai: 2 szelet tolnai sovány sajt
  • Ebéd: Gyömbéres fokhagymás csirke Lásd receptek
  • Uzsonna: 10 szem mandula
  • Vacsora: Zöld tojás Lásd receptek

 

5. nap (1210 kcal)

  • Reggeli: Sonkás kenyér paradicsommal (2 szelet extrudált kenyér, 2 szelet pulykacomb sonka, 1 db paradicsom)
  • Tízórai: 2 dl natúr joghurt, 10 szem mandula
  • Ebéd: Narancsos-currys pulykamell Lásd receptek
  • Uzsonna: 1 db zöld alma
  • Vacsora: Gladiator Tonhal vitaminsaláta Lásd receptek

 

6. nap (1240 kcal)

  • Reggeli: Zabkása fahéjjal (2 evőkanál zabpehely, 2 dl növényi tej, fahéj)
  • Tízórai: 10 szem kesudió
  • Ebéd: Paleo pizza Lásd receptek
  • Uzsonna: 2 dl natúr joghurt
  • Vacsora: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 3 szem hónapos retek, 50g kígyóuborka, 1 db paradicsom, 2 szelet Óvári sajt

 

7. nap (1260 kcal)

  • Reggeli: 2 db teljes kiőrlésű zsemle, 50g gomolyatúró, 1 db zöldpaprika
  • Tízórai: 2 dl cukormentes gyümölcsjoghurt
  • Ebéd: Töltött paradicsom Lásd receptek
  • Uzsonna: 10 szem kesudió
  • Vacsora: 50 g kígyóuborka, 2 db paradicsom, 1 szelet pulykasonka, 1 szelet sovány sajt, 1 db főtt tojás

 

RECEPTEK

AVOKÁDÓS LEVES

Hozzávalók:
8-10 dl zöldségleves lé
2 db érett Avokadó
1 db lime, vagy fél citrom
1db hagyma
fokhagyma granulátum
friss koriander levél
2 dl natúr joghurt
Himalája só

Elkészítés:
Össze turmixoljuk az avokádót a joghurttal, hagymával, fokhagymával, az összetört korianderrel és a sóval. Felöntjük a zöldségleves lével, majd ízesítjük lime-mal vagy citrommal.

 

TÖLTÖTT GOMBA

Hozzávalók:
15 darab közepes gomba
25 dkg ledarált pulykacomb sonka
15 dkg trappista light sajt
Fűszerek: himalája só, bors, petrezselyem
1 fej lila hagyma

Elkészítés:
A gombát meg kell tisztítani, és ezt követően óvatosan vágd körbe a szárát. A pulykacomb sonkát keverd össze a reszelt sajttal, az apróra vágott hagymával és ízesítsd. A gombákat töltsd meg a töltelékkel, majd a tetejét szórd meg petrezselyemmel. 170-180 fokon 25-30 percig sütjük

TÖLTÖTT SÜLT PAPRIKA

Hozzávalók

  • 2 db kaliforniai paprika
  • fél hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg spenót
  • 5 dkg barna rizs
  • 5 dkg reszelt Óvári sajt
  • himalája só
  • rizs tej
  • kókusz olaj

Elkészítés

A rizst az apróra vágott hagymával megpároljuk, közben elkészítjük a spenótot fokhagymával és egy kis tejjel, majd az elkészült rizzsel összekeverjük és a kicsumázott, félbevágott paprikákba töltjük. A paprikákat tűzálló edénybe tesszük, egy teáskanál olajat öntünk alá, és előmelegített sütőbe tesszük 20 perce, majd reszelt sajttal tálaljuk.

PIKÁNS HAL ZÖLDSÉGEKKEL

Hozzávalók

  • 20 dkg ponty vagy süllő
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 dl light joghurt
  • petrezselyem
  • 5 dkg reszelt light sajt
  • 1 fej hagyma
  • kókusz olaj
  • himalája só
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • lestyán
  • rozmaring

Elkészítés

A megtisztított halat egyik oldalán kétujjnyi távolságra beirdaljuk. Sütés előtt egy órával kívül-belül besózzuk, ételízesítővel megszórjuk. A hagyma felét apró kockákra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és tovább pirítjuk. Fűszerezzük. Ha kihűlt, beletöltjük a hal belsejébe. A karikára vágott zöldségeket megpároljuk, ételízesítővel ízesítjük. Ráöntjük a joghurtot, belekarikázzuk a hagyma másik felét, fűszerezzük. Jól összekeverjük, és tepsibe öntjük. A zöldségeket a tepsi két szélére igazítjuk, középre tesszük a halat, irdalt részével felfelé. Olajjal megkenjük, és fóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc után a fóliát levesszük, és kb.30 perc alatt ropogósra sütjük.

PULYKA FASÍRT

Hozzávalók:
500g darált pulykahús
1 nagy fej hagyma
2 db tojás
Fűszerek:
Himalája só, bors, fokhagyma granulátum
Zsemlemorzsa (teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelyből)
Kókuszzsír

Elkészítés:
A hagymát kockára vágom, majd hozzá keverem a darált húst, tojást, és fűszerezem. Formázok belőle pici korongformákat, és zsemlemorzsába forgatom mindkét oldalát. Kókuszzsírban kisütjük.

GYÖMBÉRES FOKHAGYMÁS CSIRKE

Hozzávalók:
Csirkemell filé
kókusztej
fokhagyma
gyömbér
100%-os mogyoróvaj
koriander
curry
Himalája só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd kókuszzsírban kisütjük.
A mártáshoz a kókusztejet felforraljuk, majd a többi hozzávalót összeturmixoljuk, és beleöntjük a kókusztejünkbe. A koriandert felvágjuk apróra, és beleszórjuk a kókusztejes mártásba. Ezt követően leöntjük vele a csirkemellet. Jó étvágyat hozzá!

 

ZÖLDTOJÁS

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 10 dkg zöldborsó
  • petrezselyem
  • kapor
  • lestyán
  • kókusz olaj

Elkészítés

A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zöldségek felét. A zöldségek másik felét serpenyőben enyhén megpároljuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket. Ha megsült, friss petrezselyemmel tálaljuk.

NARANCSOS – CURRYS CSIRKEMELL

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell
  • 10 dkg narancs
  • 1 narancs
  • 5 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • fél fej zeller vagy 1 zellerszál
  • 1 paradicsompaprika
  • 5 szem hántolt mogyoró
  • kókusz olaj
  • curry
  • himalája só

Elkészítés

A narancs levét és reszelt héját egy kis tálkában összekeverjük, majd 0,5 dl vízzel hígítjuk. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, beletesszük a metéltre vágott zellert, paprikát, átforgatjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, mogyorót, majd állandóan kevergetve kb. 3 percig együtt sütjük, végül kiszedjük a serpenyőből.
A visszamaradt olajat átforrósítjuk, beletesszük a felkockázott húst, sóval, curryvel megszórjuk, és kb. 10 percig sütjük.
Hozzákeverjük a zöldségeket, a gerezdekre szedett narancsot, a szószt, és 3-4 perc alatt átforrósítjuk.

TONHALAS VITAMIN SALÁTA

Hozzávalók

  • 5 dkg tonhalkonzerv
  • 5-10 dkg retek (hónapos vagy fehér)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • olívaolaj
  • fűszerek
  • balzsamecet

Elkészítés

A zöldségeket egyforma kockákra vágjuk, majd a tonhallal és kevés olívaolajjal összekeverjük, fűszerezzük.

PALEO PIZZA

Hozzávalók:
3 db tojás
4 púpos kanál kókuszliszt
4 púpos kanál Mandulaliszt
4 púpos kanál szezámliszt
1/3 csomag foszfátmentes sütőpor
Himalája só
Oregánó, kakukkfű, bazsalikom
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál hideg víz
Ízlés szerinti feltét

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit hozzáadjuk az elkevert tojáshoz. Egy sűrűbb tésztát kell kapnunk, amit gombócnak meg lehet formázni. Fél órára a hűtőbe tesszük, ez idő alatt beszívja a vizet.
A tésztát két sütőpapír között a kellő vastagságúra nyújtjuk, mert úgyis feljön kicsit.
Majd mehet rá rögtön a szósz és a feltétek, ízlés szerint, majd a sajt.

180 fokon előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

TÖLTÖTT PARADICSOM

Hozzávalók:
5 db paradicsom
35 dkg trappista vagy mozarella light
1-2 vöröshagyma
himalája só
bors
kakukkfű
kókuszolaj

Elkészítés:
Egy jénai tálat bekenünk kókuszzsírral. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsom belsejét kikaparjuk, majd a sajtot és az apró kockákra vágott hagymát elkeverjük a kakukkfűvel, sóval, borssal és kókuszzsírral. Ezt követően a paradicsom tetejére szórjuk. Én bőven szórtam a tetejére még sajtot. Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!