0

Gladiator Life Védjegy

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life
Nyomtatás Megosztás

Gladiator Life Védjegy

Miért A Gladiator Life lett a mi védjegyünk?

Én és a párom is szeretjük a letűnt korok nagy harcosait. Az egyik kedvenc korszakunk a Római birodalom tündöklése volt. Bár nem értünk egyet a rabszolgatartással, és úgy gondoljuk, hogy a társadalom, ami erre a rendszerre van építve – az halálra van ítélve. Viszont nyomot hagytak a történelemben. Kiváló építészeti remekműveivel, megtörhetetlen hadseregeivel, csodálatos ételeivel, valamint azzal, ami minket – és nyugodtan mondhatom, hogy az emberek nagy részét megfogta – a Gladiátoraival.

Gyerekként, amikor az ember lát egy Gladiátorokról szóló filmet, azonnal tud velük azonosulni. Szeretne ott lenni az aréna homokjában, és férfiként szembenézni a dicső halállal. Viszont szerencsére ez már nem lehetséges. Nincsenek rabszolgák, nem nagyon vannak életre-halálra szóló küzdelmek.
Akkor hogyan tudnánk Gladiátrokká válni???? – kérdeztük ezt magunktól.

Elsőként meg kell tudni kik is voltak ők valójában. Számtalan legenda és mítosz övezi körül ezt a világot. Az emberek viszont csak keveset tudnak e nagyszerű harcosok életéről, mindennapjairól.
Ez alól mi sem voltunk kivételek. Ezért picit próbáltuk beleásni magunkat a témába. Nem volt egyszerű…
A Gladiatorok a mai kor csúcssportolói voltak. Rekord összegekért adták-vették őket a rabszolga piacokon. Egy gladiator iskola vette meg őket, amit Ludusnak hívtak. Ez a hely lett az otthonuk, a kiképzésüknek és új családjuknak a helyszíne. Hosszú és költséges volt a kiképzésük. Csak kevesen lettek bajnokok és igazi Gladiatorok. Mivel óriási összegbe került egy Gladiator „felnevelése”, ezért vigyáztak is rájuk. Nagy tisztelet övezte őket az egész Római birodalomban. A nők bálványozták őket.
Számtalan szabad római polgár is volt, aki maga is a dicsőség, hírnév reményében elszegődött gladiatornak. Sőt volt olyan császár, aki egy-egy viadal kedvéért beállt az a Colosseumba.

Miután egyre jobban megismertük a Gladiatorokat, és azt, hogy hogyan is éltek, mi is elkezdtünk azonosulni ezzel az életérzéssel. Mert ha valaki Gladiatorrá akar válni – át kell éreznie, mi is ez valójában. Bár már nem tudjuk az idő kerekét visszaforgatni, de egy csipetnyit azért újra élővé tudunk varázsolni a történelem hasábjaiból.

Ezt pedig a következőképpen tettük. Az életben számtalan küzdelem, játszma, probléma van. Ezek természetesen megoldásra várnak. Ha az ember problémaként fogja fel őket, akkor azok is maradnak. Viszont, ha egy játszmának vagy éppen egy csatának tekintjük – akkor az erővel,tudással és sok-sok sikerrel fognak járni.
Az élet egy játszótér. A modern aréna, ahol kiéhezett, harcra kész Gladiátorok várják, hogy veled összecsapjanak, és ők legyenek a győztesek. Ezt viszont nem hagyhatjuk. A sikeres emberek nem a szerencse miatt sikeresek. Ők igazi harcosok, Gladiátorok.

Én és a párom is Gladiátorok vagyunk, és szeretnénk a Ludusunkban minél több leendő Gladiatort kiképezni.