0

Az E-VITAMIN szerepe

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life  //  Hírek
Nyomtatás Megosztás

Az E-VITAMIN szerepe

Ebben a cikkemben az E-vitamint fogom nektek egy picit kielemezni!

Mit is érdemes tudni az E-vitaminról?
Ez a vitamin egy zsírban oldódó, igen erős antioxidáns hatást kiváltó vitamin. Az antioxidáns hatását főként annak köszönheti, hogy bizonyos sejtek sejthártyáját megvédi a szabad gyökök roncsoló hatásaitól.

Érdemes tudni, hogy mik ezek az antioxidánsok és mik azok a szabad gyökök?
Ami a test rossz állapotáért felelősek, azok részben a szabad gyökök. Ezeknek az anyagoknak a nagy számban történő előfordulása a testben okozzák a kül. betegségeket és a szervezet öregedését. Egy dolgot tudunk tenni, hogy ezt a számot próbáljuk ellensúlyozni az antioxidánsok számával. így biztosítva testünknek a hosszabb és jobb minőségű túlélését.

Sportolóknál tudományosan kimutatott jótékony hatása. Ugyanis a sportolásnál keletkező erős oxidatív folyamatokat, amiket a korábban említett szabad gyökök végeznek, roncsolják az izomszöveteket és fáradságot okoznak, ezt lényegesen vissza tudják szorítani. Ezáltal biztosítani tudja a sport közben lévő jelentős fizikai teljesítménynövelést, majd az utána következő regenerációs folyamatok felgyorsítását. Amennyiben szeretnéd, hogy tested jobban szerepeljen az edzéseken és a versenyeken akkor az E- vitamin szedése kötelező!!!

Az E-vitamin emberi szervezetre gyakorolt egyéb élettani hatásai a következők:
Mivel korábban említettük, hogy jelentős az antioxidáns és sejtvédő hatása ebből kifolyólag a testben és bizonyos területein kulcsfontosságú szerepet tölt be.
– Védi a szív koszorú ereit, és megakadályozza a vérlemezkék felhalmozódását ezekben az erekben, így csökkentve a vérrög képződést, a trombózis,a szívroham kockázatát
– Csökkentheti az Alcheimer kór kialakulását, amit szintén sejtvédő hatásának köszönhetünk.
– Erősíti az immunrendszer védekező hatását
– Hiánya férfiaknál terméketlenséget és csökkent nemi aktivitást is eredményezhet

A táplálkozási kultúránknak és az élelmiszereink tápanyag hiányának köszönhetően ezen úton történő fedezése kevésbé megvalósítható.
Ezért mindenképpen javallot a táplálék kiegészítőben történő pótlása.

A következő cikkemben folytatom a különböző tápanyagok bemutatását.
Addig is érdemes ellátogatnotok a Gladiator Life oldalra, ahol hasznos és diétás táplálkozási tanácsokat és edzéstechnikákat találhattok!

Legyetek győztesek a hétköznapok csatáiban!
Bodnár Gladiator Ákos