0

C-Vitamin

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life  //  Hírek
Nyomtatás Megosztás

C-Vitamin

Sziasztok!

Nyugodtan állíthatom, hogy a C-vitamin mindenki számára ismert. Általában olyanokat szoktunk hallani, hogy amikor betegek vagyunk, akkor szedjünk sok C-vitamint. Ez az anyag viszont olyan sok mindenre alkalmas még… Érdemes erről tudnotok.

Ez a vitamin az egyik legfontosabb vízben oldódó antioxidánsunk. Az antioxidánsok legmeghatározóbb feladata az, hogy a szervezetben elburjánzó szabadgyököket megköti. Ezek a szabadgyökök felelősek többnyire a betegségek kialakulásáért és az öregedési folyamatokért. Ebből kifolyólag nem csak már kialakult betegségek kezelésénél lehet felgyorsítani a gyógyulási folyamatokat, hanem a megelőzésben is hatékonyan részt tud venni.

– A szabadgyökök nagyban felelősek a daganatos betegségek kialakulásáért. Mindebből az következik, hogy ezen betegségek megelőzésében, vagy a már kialakult rák gyógyításában is igen figyelemreméltó eredményeket lehet a C-vitaminnal elérni.

Nőknél a méhnyak és a mellrák kialakulásának az esélyét 30 % is akár vissza lehet szorítani.
– Jelentős szerepet játszik a porcképzésben is. Ugyanis a porcépítő anyagok hasznosulása jelentősen megemelkedik használatakor. Ez sportolóknál, idősembereknél, túlsúlyosoknál és mozgásszervi problémával küzdőknél elengedhetetlen.
– Általános immunerősítő hatása kimagasló. Ez minden ember számára alap követelmény.
– A szív- és érrendszeri betegségek, az infarktus és az agyvérzés megelőzésében is számottevő a hatása. Érfal tágító, vérnyomáscsökkentő. A C-vitamin erősíti az érfalak izomzatát. Csökkenti a vér koleszterin szintjét.

Sajnos napjainkban az élelmiszerek tápanyag tartalma a tizedére csökkent, így a benne lévő C-vitamin is jóval kevesebb. A bennük lévő méreganyagok viszont a tízszeresére emelkedtek. Mindebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy a napi C-vitamin szükségletünket képtelenség a piacon megtalálható élelmiszerekből fedezni.

Vagy ha mégis sikerül olyan élelmiszereket találni, aminek kimagasló a tápanyagtartalma, és visszaellenőrizhető a származása – az megfizethetetlen áron lesz beszerezhető!
A legkézenfekvőbb megoldás magas dózisú C-vitamin készítmény rendszeres fogyasztása. Ezen termékek hatékonyságát meg lehet növelni hozzáadott flavonoidokkal. Ezek olyan növényi csodaszerek és antioxidánsok, amik elősegítik a vitaminok felszívódását az emberi szervezetben.

Mivel a C-vitamin – ahogy korábban említettük – vízben oldódó vitamin, ezért nem igazán lehet túladagolni. Gyorsan ürül a szervezetből, ezért javasolt a napi 3-szori szedése.
A következő cikkemben folytatom a hatóanyagok elemzését.

Érdemes ellátogatni a Gladiator Life-ra, ahol hasznos edzés és táplálkozási tanácsokkal látlak el benneteket!
Legyetek győztesek a hétköznapok csatáiban!

Bodnár Ákos