0

Esszenciális zsírsavak

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life  //  Hírek
Nyomtatás Megosztás

Esszenciális zsírsavak

Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy minden ember számára nélkülözhetetlenek az esszenciális zsírsavak. Az eszkimók étrendje 40 % zsírból áll. Akkor miért nem híznak el?
Bizonyára hallottatok már ezekről a zsírsavakról, de valójában milyen hatással vanna az emberi szervezetre?

Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy minden ember számára nélkülözhetetlenek az esszenciális zsírsavak. Az eszkimók étrendje 40 % zsírból áll. Akkor miért nem híznak el? Erre egy bizonyos anyag, a leptin adja meg a választ. Mi is ez a leptin, és miért fontos az emberi szervezet számára? A jóllakottság érzéséről a Leptin gondoskodik.

Leptin: A leptin a zsírsejtekben termelődik, így minél nagyobb a zsírréteg rajtatok, annál több leptin található meg a vérben.A leptin a következő üzenetet küldi az agynak:
„Nyugi, ne ess pánikba, a túlélésed már biztosítva van. Elegendő energiakészlet, azaz zsír áll a rendelkezésedre, ezért a további felvétele szükségtelen”.

Az lenne a logikus ugyebár, hogy a kövér emberek magas leptin szintje miatt azonnal fogyásba kezdenek. Sajnos viszont a leptinekből származó információáradat nem jut el az agyba, azaz eljut, csak süket fülekre talál. A természet viszont erre a problémára is nyújtott megoldást, méghozzá az omega 3, 6, 9 zsírsavakat. Amennyiben a túlsúlyosak étlapján gyakran szerepelnek ezek a fajta zsírsavak, akkor az agy meghallja a leptinek szavát, és beindul a fogyás. Ezeknek a legjobb forása a tenger gyümölcsei és a halak.Abban az esetben,ha nincs rá módod ezen forrásokból pótolni ezeket a létfontosságú anyagokat,akkor mindenképpen javasolnám a táplálék kiegészítőkből való pótlását.

A fent említett adatokból az következik, hogy az esszenciális zsírsavak elősegítik a fogyást és zsíranyag cseréjét is felgyorsítja, de számtalan pozitív hatása van az emberi szervezet számára!

Kiknek ajánlom és mire?!
– Elhízás ellen
– Az ízületeket keni, ezért aki ízületi problémával küszködik, ajánlott a szedése
– Optimalizálja a koleszterin és vérzsír háztartást: ezáltal javul a bőr minősége, és hosszú távon lecsökkentheti a keringési problémákból kialakuló betegségek kockázatát (szívinfarktus, stroke, magas vérnyomás, érelmeszesedés, stb.)
– Edzés előtt szénhidráttal fogyasztva hosszú távon energiát ad!

A jövő héten folytatom a különböző tápanyagoknak az elemzését. Érdemes ellátogatni a Gladiator Life oldalra, ahol hasznos edzés- és táplálkozási tanácsokkal látlak el benneteket!

Legyetek győztesek a hétköznapok csatáiban!
Gladiator Life