0

Csípős Lazacleves

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life  //  Legfrissebbek
Nyomtatás Megosztás

Csípős Lazacleves

Sziasztok!
Most az egyik kedvenc levesem receptjét hoztam el nektek👇👇
Az egész adagban mindössze 26 g szénhidrát van👏👏

Csípős Lazacleves

Hozzávalók
500 g Lazacfilé
500 g tengerihal csont az alapléhez
1 gerezd fokhagyma
Himalája só, frissen őrölt bors
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
4 dl kókusztej
Fél lime leve
1 teáskanál chilikrém
5 dkg rizstészta
Friss koriander

A halcsontokat mossuk meg, daraboljuk fel, tegyük fel főni 8 dl vízbe 10 dkg tisztított, darabolt sárgarépával, a negyedelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk az alaplevet, 40 percet forralva, lefedve főzzük.
Szűrjük át az alaplevet, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, sárgarépát és kókusztejet, fel lime levét és chilikrémet. Forralva főzzük puhára a sárgarépát. A lazacfilé bőrét vágjuk le, vágjuk nagyobb kockákra a halhúst, adjuk a leveshez az üvegtésztával együtt.
Főzzük tovább 5 percet a levest, ennyi idő alatt a tészta és a lazac is megfő.
Vágott korianderrel találjuk.