0

Gladiátor Kókuszos Bulgur

Ön jelenleg itt tartózkodik: Gladiator Life  //  Receptek
Nyomtatás Megosztás

Gladiátor Kókuszos Bulgur

Gladiátor Kókuszos Bulgur

Bulgur jótékony hatásai:
A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van.
Folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban, vasban gazdag.
Magas folsav tartalma miatt kismamáknak is előnyös a fogyasztása.
Rosttartalma több mint 5-szöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva. (élelmi rost: bulgur: 18,3 g, barnarizs: 3,5 g)
Székrekedés, enyhe emésztés esetén különösen ajánlott, természetesen bőséges folyadékfogyasztás mellett.

Hozzávalók:
10 dkg bulgur
2.5 dl kókusztej
10 dkg mandula (vagy egyéb gyümölcs, lehet aszalt is)
1 teáskanál stevia (méz ízlés szerint)
1 teáskanál vanília kivonat (vagy rúd)

Elkészítés:
A kókusztejet felforrósítjuk.
A bulgurt leöntjük forró kókusztejjel, hozzáadjuk a vaníliát,lefedjük és 20 percig pihentetjük, ezalatt magába szívja a tejet és megpuhul.
Amikor megpuhult, beletesszük a steviat vagy mézet és összekeverjük. (A mézet soha ne tegyük forró ételbe, mert elveszíti a vitamintartalmát.)
Én tálaláskor szórtam rá mandulát és reszelt citromhéját.
Bármilyen gyümölccsel fogyasztható!

Jó étvágyat hozzá!